Hygiëne

 

Voor ons is hygienisch werken volgens de hoogste norm al jaren lang een meer dan vanzelfsprekend uitgangspunt en de normaalste zaak. Toch vertellen we u hier graag (en met enige trots!) over onze werkwijze: 

Om een goede hygiëne in onze tandartsenpraktijk te waarborgen houden wij ons zoveel mogelijk aan de praktijkrichtlijn infectiepreventie. Dit zijn regels die door de Werkgroep InfectiePreventie zijn samengesteld. De Inspectie van de Gezondheidszorg beschouwt deze richtlijnen als de professionele standaard.

Zo voldoet onze sterilisatie aan de nieuwste eisen. Veel aandacht is besteed aan het gescheiden houden van schoon en vervuild materiaal. Het centrum van de sterilisatie  wordt gevormd door een autoclaaf waarin de instrumenten bij 134 OC met stoom worden gesteriliseerd, een thermodesinfector (medische vaatwasser) en een hoekstukkenreiniger. Deze smeert en steriliseert het boorinstrument in- en uitwendig onder vacuum. Deze apparaten worden jaarlijks onderhouden en gecontroleerd op hun werking.

Aan de stoel werken we zoveel mogelijk met disposables. Ieder instrument dat in uw mond komt heeft een gecertificeerd reinigingsproces ondergaan.  Door met vooraf samengestelde behandeltrays te werken is uw veiligheid optimaal gewaarborgd. En uiteraard heeft al ons personeel een geldige hepatitis B vaccinatie.

                

Stralingshygiëne

Naast het 'gewone' röntgenapparaat, beschikt onze praktijk ook over een rontgentoestel waarmee een 'OPT' gemaakt kan worden. Hiermee wordt een panoramische rontgenopname van boven- en onderkaak vervaardigd.
Voor het werken met de röntgentoestellen hebben wij, conform het besluit stralingsbescherming, een compleet KEW-dossier. Een belangrijk onderdeel van dit dosier is de deskundigheid van de tandartsen (deskundigheidsniveau 5A), en een risicoanalyse van elke werkplek (dit ivm stralingsbelasting).Ook werken wij met digitale röntgen, waardoor röntgenfoto's met een veel lagere stralingsdosis gemaakt kunnen worden. Bovendien direct te beoordelen en ontwikkelen zonder chemiecaliën, dus milieuvriendelijk!